Oglala gyöngyfűzés technika

2012.10.27 19:40

Amint a cím is mutatja, a következő gyöngyfűző technika, amelyről szó lesz, az oglala technika. Ezzel a technikával is érdekes és szép ékszerek készíthetőek. Ha pedig kissé rendhagyó módon alkalmazzuk, akár karácsonyi dekoráció is készíthető vele.

    Kezdjünk is hát hozzá.

Mivel úgy gondolom itt többre megyek képekkel mint magyarázkodással, rajzokat láthattok. Ezek vezetnek mindenkit lépésről lépésre.

Elsőnek egy kis kedvcsináló azoknak, akik nem ismerik ezt a technikát. :)

Image

 

És most a fűzés lépései sorban.

 

Image

Image

 

Image

Image

Image

 

És ha már itt tartunk, még két variáció, kevésbé lebontva, de azért érthetően.

Image

 

Image

 

És végül az a bizonyos karácsonyi dekoráció.

Hát ez most nem jött össze. :( Sajna, nem találom a neten. De amint lesz időm, előkeresem a lemezeimről. (Két dvd- m van tele gyöngyfűző mintákkal, képekkel, ötletadó dolgokkal.) A lényeget azért el tudom mesélni. Arról van szó, hogy egy műanyag kúpra vannak sorban feltéve egymás fölé zöld kásagyöngy felhasználásával és oglala technikával készült körök. Természetesen egyre kissebb körökben. A részek szélén fehér gyöngy van, ettől az összerakás után úgy néz ki, mintha egy havas minifenyő lenne. Igazán mutatós. És persze nem muszáj itt megállni. Akinek kedve van, kis díszeket is készíthet rá, kedve szerint.

Addig is egy kis kárpótlás. Hátha valaki még nem ismeri: itt igazán érdekes és hasznos dolgok találhatóak. Gyöngybogyók, medálok, karkötők, és mindenféle szép és érdekes gyöngyékszer. Videók, leírások, stb.

    Nézzetek körül!

ntelf