Coraling technique

2012.11.03 16:38

   Nos, mivel nem igazán találtam olyan leírást, ami tényleg megfelelt volna az elképzeléseimnek, így kénytelen vagyok beérni azzal, ami van.

   Mivel egyébként nem egy ördöngősség a korall technika, valószínűleg elég lesz, amit találtam. A képek magukért beszélnek. (Megint.) :))

(A következő kép innen való: https://hobbycorner-jewelry.valensworld.com/beading-techniques/coraling-beading-technique-steps-and-diagram/)

Beading technique - CoralingAzoknak, akik nem tudnak angolul, leírom a feliratok jelentését.

thread out: szál kivezetése

can be replaced with a larger bead: helyettesíthető nagyobb gyönggyel

threading: fűzés iránya

the numbered beads are the main stem beads: a számozott gyöngyök a főszál gyöngyei

Ez a kép megmutatja a lényeget. Ebből kell különböző hosszúságú és más- más elágazású variációkat fűzni, majd az alapnak szánt gyöngysorra, gyöngyspirálra stb.

Itt egy újabb szép példa, különböző gyöngyökkel:

(A kép innen való: https://lariata-mumms.blogspot.hu/2011_06_01_archive.html)

És egy link a Pinteresten található részletesebb képsorhoz. Ez egy fülbevaló leírása. Innen már könnyebb elkészíteni egy nyakláncot is. :)

Azért néhány hasznos dolgot ideírnék még. Érdemes egy hosszú szállal dolgozni, mert a toldás elronthatja a látványt (itt természetesen a főláncról lelógó részekre gondolok); érdemes kontraszt színeket használni, így feltűnően szép lesz az összkép. A különböző hosszúságú szálak és különböző méretű gyöngyök használata igazán szép látványt eredményez. Rengeteg kásagyöngy kell hozzá, hiszen ez az ékszer alapja. Így ha valakinek sok felesleges kásagyöngye van, ez is jó módja a felhasználásnak.

Elismerem, ez így nem túl sok, de ha segítség kell, megtalálható vagyok a kiírt e- mail címen.

Kellemes fűzést!

  ntelf